1h 30min juoksulenkki, se on kevät

Nonnih, tänään päätin aloittaa virallisesti mun juoksukauden. Tässä on ollut pidempi tauko nyt lenkkeilyssä, senkin vuoksi, että nyrjäytin pahasti nilkkani uutena vuotena… joo duunin pihassa, ihan selvinpäin ;) Sen jälkeen tuo nilkka ei ole ollut ihan kondiksessa ja okei, antaa kuulua nytkin vähän itsestään, mutta onneksi ei pahasti.

Jalkaan tietty juoksusukat. Mä en ole vaatteistani muuten niin kauhean tarkka, mulle nyt ei ole niin justiinsa, onko kaikki sävy sävyyn ja ohan ne tietty aina sävy sävyyn, kun pukeudun aina mustaan ;) no mut joo, siis en ole mikään vaatefriikki ja sen kyllä ehkä huomaa :D Mutta se mistä en juuri tingi, on urheilukledjujen laatu! Eli juoksuvermeetkin on laadukkaat. Eli siis myös kunnon sukat!

Kokonaisuus… mustaa… mustaa ja vielä vähän mustaa ;)

Ja tänään pääsin vihdoin ja viimein korkkaamaan mun ihan upouudet juoksukengät, Addut tietty, mut hei, ei mustat ;)

Sitten ei kun baanalle. Ai juu, tuosta kuvasarjasta jäi puuttumaan mun juoksuvyö, eli juomapullovyö, ehdottoman tärkeä pitkillä matkoilla.

Juoksin tänään puolitoistatuntia. Ajattelin aloittaa näin ”kevyesti” pienen tauon jälkeen. En laske matkaa juuri koskaan, sillä pitkää matkaa juostessa ja sitä treenatessa aika on paljon merkittävämpi kuin se, kuinka monta kilsaa juokset. Yritän aina muistaa nämä viisaat juoksuopettajani ohjeet. Hän sanoi, että alle tunnin lenkit ei tee susta pitkän matkan juoksijaa, eli maratoonaria… Eli näin. Alle tunnin lenkit on vain kevyttä himmailua ja okei, varmaan auttaa rasvanpoltossa ja niillä voi kehittää aerobista kestävyyttä, mutta todellinen kestävyys tulee vaan siitä että juokset, juokset, juokset ja juokset!!!!

Tänään juoksin tästä Päkystä Rajatorpan läpi Myrtsiin. Sieltä kaivokselan kupeesta Louhelaan. Matka jatkui Martsarin kautta Petikkoon ja sieltä Vihdintien reunaa takas Päkyyn :) No tämä ei paljon toispaikkakuntalaisille kerro, mutta tuleehan tuosta kilometrejä, jos aikaakin kuluu puoltoista tuntia. Tosin en ole todellakaan tikissä tällä hetkellä, nopeemminkin tuon matkan olen taittanut ;)

Tikistä puheen ollen. Kaveri taannoin kysyi kun salilla törmättiin, että aijonko tänä vuonna osallistua HCR:n. No enpä aijo, sen verran vähän juoksutreeniä takana, että näin pienellä varotusajalla en lähde pelleilee. Olen sen kerran juossut aikaan 2h 12min, ekakertalaiselta varmaan ihan jees suoritus, joten en lähde räpeltää alle tuon ajan. Yksi tavoite on saavutettu, seuraava tavoite, jos vielä puolikkaita juoksen, on kahden tunnin aika tai alle. Vaatii pikkasen tuota treeniä alle ;) Eli tänä vuonnakin passaan. Toinen vaihtoehto on, että alan pikkuhiljaa treenaa täyttä maratonia kohden ja unohdan kokonaan nuo puolikkaat. Ne on kaksi kertaa virallisesti nähty, joten ne on _niin_ nähty :D Ja on tuo puolikaskin matkana sellainen, että kyllä sitä kandee treenaa ihan oikeesti, jos haluaa siitä selvitä iloisin mielin ja kunnialla. Ei kannata lähteä soitellen sotaa, niitäkin näki silloin kun olin siellä. Toki jokainen vetäkööt tyylillään ja taidoillaan, mutta olen silti sitä mieltä, että juoksu on taitolaji, todellakin. Niin paljon merkitsee oikea tekniikka ja valmentautuminen. Itse annan tässä asiassa ison käden opelleni Pekalle :)

Semmosta tänään. Lenkin päätteeksi jäähdyttelyä imurin varressa, suihku ja protskujuomat naamaan. Voittaja fiilis ja se aurinkokin alkoi paistaa. Nyt vaan alan treenailee tätäkin lajia jälleen, mahti fiilis. Ja ei kun iltavuoroon, hopi hop!