Kurkunpääntulehdus

Nii-in, kurkunpääntulehdus, tosin ei mulla, vaan mun isolla ukolla… hö. Iso ukko = irlanninsusikoira urokseni. Eli eli, ukko on yskinyt jo useamman viikon enemmän tai vähemmän. Mutta viime yönä, aamuyöstä, ukko oli rauhaton, ravaili tuossa eteisen käytävällä, yskiä köhötteli ja yökkäili. Aamulla kun nousin, huomasin myös, että ukko kuolasi aika vuolaasti. Jaaha, ei auttanut kuin nappaa mies matkaan mukaan ja viedä se töihin.

Varmuuden varuiksi me röntgenkuvattiin myös keuhkot. Onneksi niissä ei ollut mitään. Lääkäri halusi poissulkea keuhkokuumeen mahdollisuuden. Napattiin myös kuva vatsaontelosta, halusin varmistua siitä, mitä olen epäillytkin, että herralla on niin kutsuttu pelvic bladder. Ja joo, lääkäri sanoi heti, että onhan se :o No se on asia jolle ei oikein mitään mahda, synnynnäinen valuvika, joten asian kanssa eletään. Onneksi meillä on tilanne hallinnassa, eli ukolle ei satu vesivahinkoja enää niin usein (itse asiassa ei juuri koskaan enää) kuin ennen. Joskus se oli ihan viikottaista ja voin sanoa, että se kyseli vähän hermoja. No mut se siitä.

Sitten tähystettiin nielu ja ei sieltä paljastunut kuin todella ärtynyt, verekäs kurkunpää, joten ukolla on kurkunpääntulehdus. Mennään ihan tulehduskipulääkkeillä ja käyn varmaan hakemassa apteekista yskänlääkettä. Tosin herra ei ole nyt illalla köhinyt ollenkaan niin pahoin kuin esim. eilen ja aamuyöstä. Oi voi, ei oo helppoo.

Ei oo myöskään helppoa tuommonen elukka rauhotettuna… kolme eukkoa tarvittiin nostamaan ukko röntgenpöydälle… ja joo, onhan se siirtely vähän tuota hankalaa. Talosta ei löytynyt niin isoja röntgenkasetteja, että oltaisiin saatu koko keuhkot yhdelle filmille, joten oli otettava kuvat kahdessa erässä :o ai miten niin mulla on iso koira :D hih. Omaan silmään se ei näytä enää niin isolta, mutta kun lätkästiin se siihen pöydälle, niin okei, pakko myöntää, ohan se ihan helvetin iso :D

Niin ja sitten oli auton katsastuspäivä. Hittolainen, vittu että sekin lysti maksaa. Siis 85,50 vuosikatsastus…riistoa!!!! No, okkei, sieltä ei tullut mitään huomautettavaa, kaikki kunnossa. Se etu noissa uusissa autoissa on, että ne on kunnossa ja toimii, eikä katsastuskonttorilta saa kauheeta listaa mitä pitää laittaa kondikseen kuukauden sisällä…niinkuin aina mun vanhoissa kotteroissa tuppas olee. Mitta tuli vanhoista kotteroista täyteen, kun edellinen auto keitti katsastuksessa. No okkei, maksaahan tuo auto, vähän liikaakin… puuuh, mut ainakin se on hyvä, eikä mikään vanha paska! Mutta jos tulisin ilman toimeen, niin harkitsisin vakavasti, todella vakavasti autosta luopumista. Voiko perjaatteessa turhempaa rahareikää ollakaan????? No ei voi!

Tänään myös leikkasin neidin hiukset. Niin, meillähän oli se hiusharja episodi tässä, jonka seurauksena emännän hiukset olivat vähän epätasaiset. Mä leikkasin sitten tänään hänelle otsiksen. Aika tyylikäs tuli, vaikka itse sanonkin. Nyt tuo pikkuihminen näyttää niin isolta plikalta… mun pieni. Hö… on se muru. Oli hän itsekin iloinen uudesta lookistaan. Kyllä äiti hoitaa ;) se on äidin tehtävä.

Semmosta. Huomenna varmaan salittelua. Tänään oli niin helvetin hektinen päivä kaiken kaikkiaan, ettei puhettakaan salille menosta. No okei, lepopäivä on ihan jees ;)

Nyt nuq. Hyvää yötä kaikille.