OMG

Nonnih, sitten niin. Toissapäivänä alkoi pieni jomotus yhden maitohampaani (kyllä, maitohampaani) ikenessä. Ajattelin, että ientulehdusta ehkä… tai halusin niin uskoa. No seuraavana päivänä tilanne olikin parempi, mutta sitten tänään heti aamusta, jomotusta, jomotusta, jomotusta. Ei auttanut kuin soittaa särkypäivystykseen ja mennä hammaslääkäriin, vaikka meidän lääkärikin ilmoitti, että voi sen hoitaa ;) heh.

Tuomio oli, kuten pelkäsinkin, tulehdus!!! Muuta hoitoa ei tuollaiselle tiensä päähän tulleelle maitohampaalle ole, kuin poisto. Nonnih, päivystyksessä sitten poistettiin hammas ja kotiin lepää. Pakkolomaa urheilusta, ainakin tämä päivä :( paska! No ja mitä siitä sitten, oishan tohon varmaan hankittava uusi hammas tilalle. Implantti = hemmetin kallis toimenpide taas! Mutta implantin mä siihen tahdon, se on paras ratkaisu, kestävin! Mutta se ei nyt ole tämän päivän asia. Onneksi tuo hammas on sen verran takaata, ettei nyt loista rako hymyillessä :) onni onnettomuudessa siis. No olin osannut tätä odottaakin, eli tämä ei tullut yllätyksenä. Tuo kyseinen hammas on ollut jo jatkoajalla viimeiset viisi vuotta ainakin :o Hyvin se on kestänyt. Kuulema tuollaiset maitohampaat yleensä irtoavat teini-iässä… mutta mulla kesti näinkin kauan :) Vielä olisi yksi jäljellä, toivottavasti se kestää vielä, nimittäin ois kiva saada tuo hammas kuntoon ennenkuin on taas uusi remontti edessä, äh.

Kuvan hampaat eivät liity tapahtuneeseen ;) heh. Siinä on yhden meidän potilaan leegot :) Kyllä, näette ihan oikein, raudat koiralla. Ja siitä on tullut hieno! Eli myös eläinten hammashoidot ovat todella tärkeitä, tämä ei tunnu olevan ollenkaan selvää monellekaan koiran tai kissan omistajalle. ”Kyllä se vielä syö… ei se voi kipeä olla” daa-a, kyllä mäkin söin vielä tänään ja hammas poistettiin silti!!!!

Semmosta, mutta mä jatkan soffalla lepäilyä. Jo koirien kanssa kävely sai suun tykyttämään, ehkä buranaa tähän väliin ja vähän penisilliiniä niin eiköhän sitä kohta taas olla salilla rautaa kolistelemassa :)