24112011 torstai; olkapäivä

Tattadaa, bongasin toissapäivänä töllöstä uuden mainoksen, missä lähestytään alkoholin vaarallisuutta sitä kautta, että se aiheuttaa kuulema syöpää. Nyt on isot aseet käytössä, kuka nyt haluaa nauttia alkoholia jos se aiheuttaa syöpää? Mun mielestä erittäin hyvä, että tällainenkin asia otetaan esille. Nyt niillä viikolla viiniä tissuttelevilla menee vinkut väärään kurkkuun, kun ovat juuri istuutuneet telkkarin ääreen, viinilasi kädessä ja ruutuun pärähtää tämä mainos :o Mmmm, olenko koskaan uskonut, että alkoholista voisi olla mitään hyötyä kenellekään??? No en todellakaan. Tämäpä laittaa miettimään vielä enemmän, että onko sen nauttimisessa ylipäätään mitään järkeä? Kuten tekstissä sanotaan, ei ole olemassa turvallista alkoholin annosmäärää, eli kaikki on liikaa. Itse käytän _todella_ vähän alkoholia, mutta en ole absolutisti. Jos on bileet, illanistujaiset tms. niin voin nauttia alkoholia, mutta en kyllä tissuttele viikolla tai viikonloppusin huvin ja urheilun vuoksi tai että voisin mukavasti rentoutua. Kyllä mulla on muitakin keinoja rentoutua. Tosin tänään, kun koirani paperit oli vähän hukassa, huomasin, että voisin olla hieman levon tarpeessa,sillä ihan vain pikkusen meinas hermo mennä, kun niitä ei löytynyt mistään, ei niiiiiin mistään. Mutta onneksi ne lopulta sitten löytyi.

Niin, on tästä armottomasta jumppaamisesta jotain hyötyä kaiketi ollut. Ihanhan se tuntuu mukavalta, että paidankin läpi voi nähdä, että on tullut käytyä puntilla :) Toisinaan silti tulee niitä hetkiä ja fiiliksiä, että ei hemmetti, mitä hyötyä tästä on kun ei se missään näy… mutta kyllä se näkyy. Olen vain tullut varmaan sokeaksi asian suhteen… ja koska olen niin äärettömän kunnianhimoinen ja aina vaan pyrin parempaan ja parempaan, niin enhän mä tietenkään ole koskaan täysin tyytyväinen ;) :D

Tänään tuli sitten jumppailtua olkapäitä.

-crossi
-pena
-vatsat penapenkissä ”linkkuveitsi”
-pystypunnerrus käsipainoilla
-keskitetty hauiskääntö käsipainoilla
-pystysoutu
-vinopenakone
-vipunostot käsipainoilla
-reiden ojennus
-reiden koukistus
-crossi

Hikihän siinä taas tuli. Saunan kautta kotiin saamaan hermarit koiran kadonneista rekisteripapereista (näyttely lauantaina :O), mutta onneksi ei tarttenut itse tehdä ruokaa, vaan spaghetti valmistui J.Ohon avustuksella :) Tänks, tänään oli oikea päivä tehdä mulle ruokaa ;) heh.

Se on sitten tasan kuukausi enää jouluun :o OMG. Ei kait se auta kuin alkaa valmistelemaan sitäkin piakkoin. Pikku neitihän odottaa että pääsee avaamaan joulukalenteria. Oi voi,neiti on kuin kissa kuumalla katolla ihan pistoksissa… joka päivä jotain jouluun liittyvää. Lähinnä joululahjatoiveita satelee :D En kyllä aijo ottaa mitään yber stressiä joulusta, tulee se hössöttämättäkin. Eiköhän siinä kuitenkin tärkeintä ole se yhdessäolo, hyvä ruoka, kynttilät,joululaulut ja tunnelma ylipäätään, eikä se, että kuka osti ja mitä kenelle ja kuinka kallis oli mikäkin lahja. Mä en henkilökohtaisesti odota saavani yhden ainutta pakettia, mutta tiedän, että niitä tulee kuitenkin, mutta siis jos ei tulisi, en olisi millänsäkään. En ole niin kakara, että vääntäisin krokotiilin kyyneleitä, jos jäisin lahjoitta :D ja hei, johan mä sain 40 tuumasen töllön etukäteisjoululahjaksi J.Oholta :D se sääli kun mulla oli järkyttävän vanha putkitelkka :D hihi. Mut kun toi materia ei ole niin mun juttu, niin ei juuri muo haitannut, tsih. Tänäkin jouluna varmaan yritän tehdä lahjoja itse. Tod näk suvun naiset saavat mun itse tekemiä rintaruusukkeita… ja no, miehille keksin jotain…ehkä ;)

Simmotteista. Eiköhän tässä ollut jo tälle päivälle ihan tarpeeksi lätinää. Se on moro :)

7 vastausta artikkeliin ”24112011 torstai; olkapäivä”

 • Juu, toi on aika pysäyttävä mainos. En ollut tiennyt alkoholin noin suoraviivaisesti aiheuttavan syöpää. Onkohan siitä tullut jotain uutta tutkimustietoa vai eikö vanhaa tietoa vain ole julistettu tarpeeksi vai onkohan tossa mainoksessa vähän liioiteltu?
  Muistelen kuitenkin melko suurella varmuudella lukeneeni, että pisimpään/terveimpänä elävät ihmiset, jotka juovat alkoholia kohtuudella – eivät suinkaan absolutistit. Tosin siinä suurin tekijä saattaakin olla se rento elämänasenne ja kohtuus kaikessa. Liika nipottaminen ja ehdottomuus puolestaan on haitaksi – siis absolutismi minkä tahansa asian suhteen.
  Noilla perusteilla on siis tosi hyvä ja terveellinen juttu, jos juo alkoa vain tosi vähän, muttei kuitenkaan ole absolutisti :)

 • Niin onhan tuo slogan ”Ei ole olemassa turvallista alkoholin annosmäärää” hieman pysäyttävä ja tyrmäävä. Pistää tosiaan miettimään. Siinä uskossahan tässä ollaan eletty, että pienet yömyssyt on vain hyvästä :D mutta niin nyt ei sitten taida olla. Altistuhaanhan me joka päivä tietysti erilaisille asioille, jotka liikakäytössä tappaisi vääjäämättä, eli ehkä tässäkin tosiaan kohtuus kaikessa. Mutta voisin kuitenkin sanoa, että alkoholistin määrittäminen on hieman vaikeaa. Varmasti alkoholisteja on paljon enemmän kuin mitä tiedämmekään, ne ei ole vain niitä spurguja jotka notkuu ostarin kulmilla, että kauppa aukeaa ja saapi korjaussarjaa, vaan varmasti tällaisia arkijuoppoja on enemmän kuin uskommekaan. Juuri näitä ihmisiä, jotka juovat sen lasin pari joka ilta tai ainakin useana iltana viikossa, koska se on kivaa ja rentouttavaa. Siitä on pieni askel siihen, ettei kohta osaa olla ilman ja silloinhan on alkoholisti! Tämä on minun mielipiteeni. (ja alkoperheen kasvattina, mulla on vähän ehkä kärkevätkin mielipiteet koskien alkoa)

 • Me ollaan siipan kanssa sitä mieltä, että meidän molempien äidit on alkoholisteja, koska ne juo jotain about joka päivä. Ja molemmat äidit on tietenkin vahvasti sitä mieltä, ettei heillä mitään ongelmaa ole. Ehkä he tosiaan eivät koe juomistaan ongelmaksi, muttei se tarkoita sitä, etteikö se jo olisi epäterveellistä.
  Onneksi kumpikaan meistä ei ole lapsena (eikä aikuisenakaan) millään tapaa kärsinyt vanhempien alkon käytöstä. Eli siinä mielessä en voi puhua alkoholismista ja sen ongelmista.
  Yksi hyvä puoli (jos niin voi sanoa) on vanhempien juomisesta ollut. Se ei ole ollut tabu tai täysin kiellettyä, joten en ole ollut siitä erityisen kiinnostunut. Toki nuorena halusin kokeilla kännäämistä, mutten mitenkään erityisen paljon, ja aika pian siihen kyllästyi.
  Vanhemmat on näyttäneet mulle niin huonoa esimerkkiä syömisen, juomisen ja sohvaperunoinnin suhteen, että pakkohan mun on kapinoida ja elää terveellistä urheilijan elämää ;) Se ei ole äidille helppoa, kun sillä ei ole oikein mitään, mistä olla huolissaan. Viimeksi isänpäivänä kerroin ylpeänä penkkienkastani, mihin äiti kommentoi, että onko tollanen penkkipunnerrus nyt terveellistä ja turvallista! Siipan äiti puolestaan on kovin huolissaan, kun me syödään niin paljon lihaa. Äitien pitää vaan saada olla jostain huolissaan :D Onneks noihin voi aina vastata, että on tää ainakin paljon terveellisempää kuin toi sun viskin/kaljan juonti.

 • Juh, meillä käytettiin aika runsaasti alkoa jo ihan silloin kun olin pikku tyttö ja tässä tapauksessa se on onneksi kääntynyt ikäänkuin mun voimavaraksi siinä suhteessa, että vältän kuin ruttoa niitä samoja virheitä mitä mun vanhemmat ovat tehneet kun minä olen ollut pieni. En missään nimessä halua antaa sellaista mallia omalle tytölleni. Joskus ehkä olen vähän turhankin tarkka tietyissä asioissa :o

 • Hih, kiitos :)
  Se on kun on saman luotettavan varmistajan kanssa saanut treenata jo vuosikausia niin on uskaltanut koetella rajojaan :)

 • Mulla on kyllä toi pena niin heikko kohta ja tällä hetkellä taistelen mun vasemman käden jumin kanssa. Joku vika siinä on, tunnen että jokin kiristää ja just penkissä ja pystypunneruksissa, sekä ojentajissa lähtee siis kerta kaikkiaan tuosta vasemmasta kädestä voimat :o Nyt on kova yritys päästä hierojalle ja / tai osteopaatille (duunikaveri suositteli). Toivottavasti saisin käden kuntoon, niin voisin minäkin enemmän tosissani taas penkitellä, nyt tulen vain vihaiseksi, kun tunnen miten oikea käsi vielä jaksais, mut vasen tippuu pelistä pois :/ grah!

Kommentointi on suljettu.