Aamukävelyllä

Sieltä se syksy tekee tuloaan. Aamut alkaa olemaan jo suhteellisen viileitä. Ulkona on syksyinen tunnelma, tuulee, puun lehdet havisee… ja lehtiäkin on alkanut satelemaan maahan. Niin, se on syksy nyt.

Tänään saattelin tytön koululle jälleen. Tällä kertaa päästin likan kulkemaan jo koulun kentän laidalta yksinään. Minä jäin kuitenkin puiden taakse lymyilemään ja seurasin miten neiti käveli koulun pihalle. Ihan reippaasti hän sinne asteli. Minä jatkoin siitä sitten koirien kanssa aamulenkkiä. Lähdettiin kiertämään lampea :) Oli taas jotenkin niin terapeuttista ihan hissuksiin talsia sitä lenkkiä. Muutama kuvakin oli otettava tästä ihanuudesta.

Asiasta ihan kukkaruukkuun. Aamuteeveetä seuratessani sieltä tuli pätkää suomalaisten suuhygienian tasosta. Olin ihan järkyttynyt, kun siinä kerrottiin, että esim. vain 45 prosenttia suomalaisista _miehistä_ pesee hampaansa kaksi kertaa päivässä. Siis WTF? Naiset ovat kuulema hieman aktiivisempia. Lasten suunterveydentaso on laskenut viime vuosina?!?!?!? Järkkyä! Vanhemmat ovat maininneet syyksi laiskuuden ja kiireen. Siinä siis kaksi pääsyytä, miksi lasten hampaat jäävät hoitamatta! Aivan uskomatonta. Minä olen tästä asiasta todella tarkka. Sen vuoksi yritän ”aivopestä” tyttöä siihen, että tuo hampaiden harjaus, aamuin illoin, tulisi ihan selkäytimestä! No ei kait tuo ihme, jos lasten suut jää hoitamatta, jos vanhemmatkin ovat noin aktiivisia mitä aamu-uutisissa annettiin ymmärtää. Olen… pöyristynyt! Onneksi sentään oma puoliskoni kuuluu siihen miesryhmään, jotka pesevät hampaansa aamuin illoin. Turha olisi tulla suukoille, jos näin ei olisi! Puistattaa pelkkä ajatuskin pesemättömästä suusta…yh!

No se siitä. Eilen kävimme anoppilassa grillailemassa ja saunomassa. Oli oikein jees reissu jälleen. Me tehtiin puoliskon kanssa ruoat valmiiksi. Anoppi pääsi valmiiseen pöytään :) Hän toi kyllä meille kaikille jälkkäriksi vanukkaat, nams! Tyttö oli ihan intopiukeena kun pääsi osallistumaan puoliskon ja hänen veljensä kanssa saunan lämmitykseen ja halon hakkuuseen :) Tyttö viihtyy niin hyvin tuolla anoppilassa.

Osioon saunassa lipsahtanutta :D Jostain tuli puheeksi tytön uskonnonopetus. Puoliskohan ei kuulu kirkkoon. No me kuulumme. Minusta on ihan jees, että tyttö osallistuu uskonnonopetukseen ja perinteisiin joulu-, pääsiäis- ym. kirkkoihin. No mut joka tapauksessa, tästä keskustelusta poikineena puolisko vaan totesi, että hän ei siis vietä ainakaan kirkkohäitä… siis omiaan. :D Jaahans jaahans… mistähän hänelle tuollainen tuli mieleen…eihän hänen ole tarkoitus koskaan mennäkään naimisiin ;) eli eli, summasummarum, ei tuo ajatus naimisiinmenosta hänelle taida täysin absurdi olla! Jos kerran hänelle pälkähtää kesken kaiken mieleen, ettei tule viettämään kirkkohäitä…niin…? Millaisia häitä sitten ;)? Eli mielessä on ollut kuitenkin…hih. No minähän siihen sitten tokasin (leikillä) että jaa, kyllä mulle kelpaa maistraattivihkiminenkin :D hah! Itse asiassa JOS menisin naimisiin joskus, niin en edes haluaisi mitään massiivisia häitä jossain järkyssä pitsiröyhelötyllimekossa… Näen itseni ennemminkin ihan pelkistetyssä tilaisuudessa, kahden puolisoni kanssa, muutaman todistajan läsnäollessa! Se on enemmän sitä mitä minä haluaisin. Miksi pitäisi häitä juhlia suuren kansan kanssa (kestitä isolla rahalla puoli sukua, jota ei muutenkaan tapaa koskaan????), kun kuitenkin avioliitto on kahden kauppa???? Eihän siihen tarvita kuin puolisot paikalle :) Minä ainakin pidän sitä paljon merkittävämpänä asiana kuin että järkätään suuret häät. Tietysti kukin tavallaan…

Jeps, tämmöistä tänään…näin aamutuimaan. Mitähän sitä seuraavaksi keksisi…