AH LAUANTAITA :)

Piakkoin tässä on saatu taas yksi viikko pulkkaan. Joulu lähenee kauheeta vauhtia :o Aina se jotenkin pääsee yllättämään, meikäläisen ainakin. Edelleen, tänäkin jouluna, aijon pitää sen saman linjan, että en aijo ottaa stressiä joululahjoista, niiden hankinnasta tai hankkimatta jättämisestä. Edelleen olen sitä mieltä, että aikuiset ihmiset eivät tarvitse toisiltaan lahjoja, joten en näe mitään järkeä syytää satoja ja taas satoja euroja rahaa siihen, että shoppaillaan ties mitä bullshittiä ihmisten varastoihin seisomaan :o Älytöntä kulutusjuhlaa jos minulta asiaa kysytään. Nekin rahat voisi sijoittaa niin paljon paremmin ;) Itselläni ei ainakaan ole yhtään ylimääräistä laittaa turhanpäiväsyyksiin, joten en aijo niin tehdä tänäkään vuonna. Meillä on ollut tyttären kanssa tapana tehdä jonkinmoiset joulutervehdykset ITSE joka vuosi lähipiirille ja siinä pysyttäydytään tänäkin vuonna.

Lapset ovat sitten toki asia erikseen. Joulusta kun on tehty tällainen juhlapyhä, jolloin lahjat tuntuvat esittävän turhankin suurta roolia, niin olisi se surullista tuottaa lapsille pettymystä. Nuo kun eivät voi ymmärtää tätä asiaa ihan samalla tavalla kuin täysikasvuiset. Tosin, kyllä minä olen pyrkinyt jälkikasvuni opettamaan niin, että mikään tässä maailmassa ei tule kuin manulle illallinen. Erinäisten asioiden eteen joutuu tekemään työtä. Mielestäni on erittäin hyvä, että lapsetkin oppivat jo pienestä pitäen, että raha ei kasva puissa (ainakaan kovin monessa perheessä) ja että nämä tulevaisuuden toivot oppisivat arvostamaan asioita sitä kautta, että niiden eteen joutuu tekemään töitä. Olkootkin sitten niin, että vie roskat, siivoa huoneesi jne. niin voidaan sitten katsoa ostetaanko se peli tms. Nytkin tyttäreni on lähdössä maanantaina luokkansa kanssa Fatzerille ja tottahan toki sinne pitää saada vähän rahaa mukaan, jotta voi ostaa herkkuja. Meillä on diili tytön kanssa, että hän palauttaa huomenna meidän kaappiin kertyneet limpparipullot kauppaan, saa pitää niistä kertyvät kolikot ja minä annan sitten vähän lisää käteistä matkaan mukaan. Eli täällä ei olla käsi ojossa ” Heitä mutsi kybä tai kaksi, me mennään Fatzerille!” Ei todellakaan!

Mitäs muuta tällä viikolla on tapahtunut? No herttinen sentäs, eilen meni sitten eduskunnassa läpi TASA-ARVOINEN AVIOLIITTOLAKI. Hienoa! MINUN mielestäni on oikeastaan aika erikoista, että tällaisesta asiasta pitää edes vääntää näinä päivinä. Kenellä on muka oikeus määrätä kuka saa rakastaa ja ketä ja keiden tulisi jakaa elämä keskenään???? Kaksi aikuista ihmistä, mitä väliä mitä sukupuolta he edustavat ja hei, tähän maailmaan on kautta aikojen syntynyt myös hermafrodiitteja, joten onko se rikos??? Varmaan Päivi Räsäsen mielestä se on jokin Jumalan rangaistus ;) mutta Päivi voi mun puolesta painua sinne minne aurinko ei paista. Mä voin pitää läpeä auki :D Hävettää että mulla on tuollainen kaima… pitäsköhän vaihtaa nimeä :o Jos tämä yhteiskunta on mukamas tasa-arvoinen ja päätöksetkin pitäisi täällä tapahtua demokraattisesti, niin eikö se tasa-arvo pidä koskettaa sitten ihan kaikkia???? No nyt otettiin askel siihen suuntaan ja se on helvetin hieno homma se :)

TÄNÄÄN on Solanan pikkujoulut, mutta tällainen perheenäiti kuin minä, ei päässyt edustamaan. Tai no järjestelykysymys, mutta olen tavallaan tehnyt sellaisen periaate päätöksen, että en laita tyttöä hoitoon sen vuoksi, että pääsisin itse iltajuoksuille, kun ne ei muutenkaan ole kovin lähellä sydäntä. Mutta toivon kuitenkin, että ilta on mitä mahtavin siellä suunnalla ja että kaikilla on isosti hauskaa koko illan ja vaikka aamuun asti. Kyllä ne tarinat kuulee sitten jälkikäteen ja some laulaa koko ajan :D

Itse sen sijaan keskityin tänään TAKAREISITREENIIN. Kyllä! Olin viittä vaille lähdössä jo Solanan suuntaan tekemään treeniäni, mutta sitten tosiaan muistin tämän pikkujouluillan ja ajattelin, että ei siellä kuitenkaan ketään tuttuja tänään ole, joten ihan sama, fillaroin tuohon niin kutsutulle kotisalille muutaman kilsan päähän Foreveriin :) Hiljaista oli sielläkin. Missä kaikki on???? No minua se nyt ei haitannut tietenkään, että tilaa oli, sehän vain passaa. Oikein maittava treeni olikin. Tarpeeksi fiilistä ja hyvä tuntuma :) kyllä kelpaa.

  • takareidet istuen
  • takareidet maaten
  • sjmv kp
  • taaksepotkut taljassa
  • reiden loitonnukset
  • vatsoja

Kiitos ja kumarrus. Filmtownin kautta kotiin. Vuokrasin tytölle ja mulle leffan illaksi: Frozen, huurteinen seikkailu :) Mutta sitä ennen katsomme tietysti Putouksen finaalijakson. Sitä ei voi jättää väliin mistään hinnasta! Kissi Vähä-Hiilari voittoon :D :D (no Salmen Pasihan sen sitten voitti :D )

Huomenna alkaisi sitten jälleen kierto alusta. Nyt lähden taasen restpause kiertoon :)

Menneellä viikolla on tullut myös paljon pohdiskeltua omaa elämää. Mä en totta tosiaan haluaisi myöntää, enkä myönnäkkään, että ovella kolkuttelisi jokin ikäkriisi, mutta kieltämättä sitä joskus pysähtyy miettimään, mitä sitä elämältään tahtoo. Onko tämä juuri sitä? Vai olisiko se sittenkin jotain muuta? Ja nyt mä en todellakaan viittaa mun fitness elämäntapaani. Se on ja varmasti tulee olemaankin osa mun elämää enemmän tai vähemmän tulevaisuudessakin. Lähinnä ajatukset kattavat muita elämänosa-alueita. Välillä tulee niitäkin fiiliksiä (jotka tosin ovat hyvin kaukaa haettuja :D) että tekisi myydä koko omaisuutensa ja painua jonnekin Intiaan viettämään hyvin hengellistä loppuelämää ”Ommmm”. Välillä vaan pistää niin kiukuksi tämä systeemi, missä mekin joudumme elämään päivästä toiseen. Mä ainakin soisin hyvin monelle raskaan arjen raatajalle paljon enemmän vapaa-aikaa vain nauttia elämästään. Mitä se sitten ikinä olisikaan kenenkin kohdalla, ihan sama. Olen ennenkin sivunnut tätä aihetta, miten tämä yhteiskunta ikäänkuin pakottaa meidät uurastamaan päivästä toiseen, viikosta ja vuodesta toiseen niska limassa tullaksemme toimeen edes jokseenkin hyvin … taloudellisesti. Miten se henkinen puoli? Perheelliset raatavat suurimman osan päivästä jossain muualla kuin omiensa parissa? Lapset joudutaan laittamaan hyvin varhaisessa vaiheessa muiden hoidettaviksi ja niin edelleen. Eläkeikääkin pitäisi vain korottaa :o Samaan aikaan ihmetellään päihde-, mielenterveys- ym. ongelmien kasvua. Ollaankohan me edelleen kärkipäässä itsemurhatilastoissa? Kaikki täällä maksaa aika hitokseen paljon. Pienituloisilla on vain mahdollisuus haaveilla lomamatkoista tms. Ja mikä irrationaalisinta, niin ne jotka täällä tekevät niin sanotusti likaisinta työtä, mutta samalla merkittävää työtä, tuntuvat kuuluvan juuri niihin pienituloisiin. En sano tätä sillä, että jonkun työ olisi vähemmän arvokkaampaa, kuin toisen, mutta tuloerot ovat jokseenkin naurettavat. Ja edelleen taitaa olla niinkin, että miehet tienaavat keskimäärin naisia enemmän, vaikka olisivat samalla alalla :o Niin tällaiset ajatukset joskus nostattavat hiukka verenpainetta ja saapi miettimään, että haluanko olla osa tätä shittiä? Toisaalta, olen myös hyvin kiitollinen monistakin asioista, jotka meillä täällä on todella hyvin. Eihän täällä kuitenkaan kenenkään tarvitse pelätä jäävän täysin vailla apua, jos tilanne niin pahaksi äityisi. Mutta ennenkuin tilanne niin pahaksi kenenkään kohdalla äityy, niin sitä ennen ihminen on todennäköisesti voinut jo kauan huonosti. Eli se siitä elämästä nauttimisesta.

Joo, mutta tällaisista ajatuksista huolimatta, haluan olla positiivinen ja nauttia omasta jokseenkin askeettisesta elämästäni :D Pienet jutut, kuten esimerkiksi menneellä viikolla joulutorttujen leipominen tyttären kanssa, voi tuntua niin hyvältä. Ja vielä paremmalta se tuntuu, kun näkee pikku ihmisen innostuksen määrän :)

Näihin kuviin ja tunnelmiin, toivotan teille oikein mukavaa loppu viikonvaihdetta ja tietysti alkavaa viikkoa. Koittakaahan nauttia ilman suurempaa stressiä, tästä joulun alusajasta. Treenailkaa :D

HEI NY!

Puhelinkuvat2014 011
Meillä leivottiin jo ensimmäiset joulutortut tällä viikolla :)
Puhelinkuvat2014 025
Jalkapäivä, tarkemmin takareisipäivä :)
Puhelinkuvat2014 007
Solanaankin on tullut jouluvalot :) Tunnelmallista etten sanoisi.

Puhelinkuvat2014 021 Puhelinkuvat2014 023