Bongasin

tämän tekstin netistä, kun katsoin, että mitä hyvä kunto sanalla löytyy:

”Hyvään kuntoon tarvitaan monipuolista liikuntaa

Moni ajattelee, että hyvää kuntoa hankitaan vain kuntoilemalla veren maku suussa ja rautaa pumpaten. Nyt viimeistään on aika kumota tämä iänikuinen väite.

Hyvä kunto rakentuu useista eri kunto-ominaisuuksista. Hyvään kuntoon tarvitaan sulassa sovussa happea, liikkuvuutta, voimaa ja kehon hallintaa – ja liikunnan iloa.

Monipuolinen liikkuja löytää myös keinon liikkua säällä kuin säällä ja eri vuodenaikoina. ”

No niin, eli tuohan on juuri sitä mitä olen sanonut. Minulta on itse asiassa testattu noita eri alueita ja suoriuduin niistä kiitettävästi :) Hyvä niin. Tuli kerran juttua tytön mummin kanssa tästä liikuntaharrastukseta (hän käy samalla salilla kuin minä) ja hän on käynyt kuntotestissä ja saanut erinomaiset tulokset. Niin, että se joka väittää tai luulee, että terveellisten elämäntapojen noudattaminen on vain turhaa lesoilua, niin onpi aika tavalla väärässä. Ihmiset tuppaavat keksimään aina kaikenlaisia tekosyitä, ettei ehdi, on niin paljon kaikkea tekemistä, on töitä paljon, on sitä sun tätä. Niinhän meillä kaikilla on! Entisessä duunipaikassani yksi henkilö väläytteli sellaistakin, ettei voi olla kotoonta niin usein poissa, että se olisi väärin perhettä kohtaan… Jaa-a…tekosyy, tekosyy todellakin. Kuinka kauan sitä aikoo siellä salilla sitten hinkata???? Eihän treeni kestä kuin ehkä tunnin… ja sitten kotiin. Koko reissuun menee ehkä aikaa puolitoista tuntia, jos on reipas… Eli eli… Ja miksi siitä ei voi tehdä yhteistä harrastusta? Esimerkiksi minä otan tytön aina mukaan, tai usein! Tälläkin henkilöllö oli sen ikäisiä lapsukaisia (tyttöjä) että hän olisi ihan hyvin voinut motivoida heitäkin lähtemään kanssaan. No mutta sehän on nähty, ihmiset ovat mestareita keksimään ties mitä tekosyitä, ettei muka ole aikaa. Juups. Niin minäkin luulin…ennenkuin aloin treenaa, vaan sen jälkeen ei ole ollut vaikeuksia löytää sitä aikaa.

Hei me katsottiin se Sherlock Holmes. Oli hyvä, mutta ei peitonnut kyllä Kikck Assia, heh. Mutta ju, oli kuitenkin hyvä pätkä, suosittelen sitäkin!

Kävimme iltalenkillä lammen rannalla. Se on mukavan vehreää seutua näin kesäisin. Tykkään siitä. Se on tullut tutuksi. Pienenä tyttönä kävimme siellä usein uimassakin. Tällä hetkellä tuon lammen vesi ei ole oikein paras mahdollinen vesistö uimiseen, mutta olen nähnyt siellä uimareita tänäkin kesänä jo. Ja meidän pikkukoirahan on käynyt jo keväällä uimassa siellä…sorsien perässä :D heh.

Pitäisiköhän pikkuhiljaa vetäytyä peiton alle. Puolisko ainakin näyttää tulevan nyt tänne…ja painuvan peiton alle… Jah, jos sitä vaikka itsekin kävisi suihkussa. Huomenna uusi päivä ja uudet kujeet. Mutsi ja faija vievät meidät huomenna ulos syömään…taidan valita jonkun hyvän salaatin… Ju, se voisi olla varteenotettava vaihtoehto. Tänään syötiin pääruoksi itse tekemää perunalaatikkoa, olikiin muuten hyvää. Ja tietysti iiiiiso kasa salaattia. Jos leffanamit olisi jättänyt tältä päivältä nauttimatta, ruokavalio olisi ollut terveellinen. Aamunkin aloitin kaurapuurolla jossa oli sokeroimatonta omenasosetta ja kyytipojaksi kupillinen kahvia. Tietysti iso lasi vettä, Omega3 kapseli, C-vitamiinia ja D-vitamiinia. Illalla ennen nukkumaanmenoa otan aina Magnesiumia, B-vitamiinia ja Calsiumia. Kyllä lähtee… Hyvä kunto nääs ;) Jeps, mutta öitä.