HIIT ja Harmony Yang

Se ois sitten tiistai. Jaa niin, ette varmaan tienneetkään, no nyt tiiätte :D Mun päivä on ollut hieman kaksijakoinen, noin niinkuin mielialojen suhteen :/ Duuniasiathan ne tietysti mielessä pyörii. Eilen vaihdoin kuulumisia yhden työkaverini kanssa, enkä ainakaan saanut niin sanotusti iloisia uutisia työrintamalta :( Viime yönä sitten näinkin ihan kauheita painajaisia, tällä kertaa en tosin syönyt itseäni ähkyksi, vaan unessa kaikki käänsivät mulle selkänsä. Kukaan ei halunnut auttaa muo, vaikka olin hädässä ja yritin huutaa ikkunasta apua… porukka vaan käveli pois :( Ei oo helppoo kun on vaikeeta, niinhän sitä sanotaan. Huominen tapaaminen työasioiden tiimoilta tietysti myös jännittää ja vetää vakavaksi. Mutta se sitten taas tuosta aiheesta. Sen vuoksi päätin tänään lepopäivän kunniaksi, hoitaa niin mieltä kuin kroppaakin :) Hyvä mä :)

AAMU alkoi HIITillä. Juu todellakin. Innostuin aiheesta eilen niin tosissani, että HIITtasin sitten heti aamusta ;) ennen aamupalaa, tietty. Eli mun tämänpäiväiseen HIITttiin kuului seuraavanlainen setti, jonka bongasin netistä:

– lämmittely
– kyykkyhyppy 30 sec.
– lepo 15 sec.
– punnerrus 30 sec. 
– lepo 15 sec.
– istumaannousut 30 sec.
– lepo 15 sec.

Tein neljä rundia näin aloittelijana ;) :D Puolen minuutin jaksot vedetään niin täysii kuin kyetään, levon aikana tasoitellaan hengitystä ja ravistellaan vähän lihaksia. Viisitoistasekuntia on hemmetin lyhyt aika, sen kyllä tulee huomaamaan tuossa HIITatessa :D Lopuksi tietysti palauttelua :) Kyllä kuulkaa otti aika koville, sopivasti ;) Just niin mulle sopivaa. Ensi kerralla vedän sit jo viisi rundia ;) mutta istumaannousujen paikalle pitää kyl keksiä jotain muuta ensi kerralle, sillä meitsillä meni kirjaimellisesti persus ruville häntäluun kohdalta, vaikka oli jumppamatto hanurin alla! Mutta kuten sanottua, kaiken se kestää matkalla kohti unelmaansa! Näin se on ;)

Jaa että tuliko hiki? No juu kyllä kuulkaa tuli, aikamoinenkin ! Huhhuh. Suihkuun, koirien kanssa aamutassuttelulle ja sitten ah, aamupalaa nassuun :) Hyvä päivän aloitus, kertakaikkiaan !
Dieettaajan ”riisipuuro”. 4 viljan hiutaleet, raejuustoa ja kanelia. Nam nam nam!
Aamupalan kruunaus :)

Koska tänään oli lepopäivä, treenattuani jälleen kolme päivää putkeen, niin päätin sitten olla rohkea ja osallistua mulle uudelle tunnille, nimittäin Harmony Yang! Tässä kovan treenin ja stressin keskellä, on välillä hyvä palautella oikein kunnolla. Ja vaikka ei treenaisikaan niin kauheen kovaa ja vaikka ei kärsisikään työ tai muusta stressistä, niin kyllä tämä tunti on ehdottomasti hyväksi kaikille. Ohjaaja mainitsi muun muossa tunnin aluksi, että istumatyöntekijöille oikein oivallinen tunti ;) Tunnilla siis keskitytään syvävenytyksiin ja rentoutumiseen rauhallisen musiikin soidessa taustalla. Tuolla Variston Foreverillä tunti vedetään niin kutsutussa mental salissa, jossa on teemaan hyvin sopiva sisustus.

Vaikka olin ensikertalainen tuolla tunnilla, niin useat venytysasennot ja hengitystekniikat olivat tuttua Pilates ja Venytellen vetreäksi tunneilta. Olen myös aika tyytyväinen siihen, miten flexiibeli meitsi on. En oo mikään jäykkä patukka, vaikka voisi ehkä kuvitella. Olen aina ollut notkea, eikä se notkeus ole kadonnut onneksi minnekään, vaikka tuo venyttely ei nyt ehkä ihan aina ole kuulunut mun treeniohjelmaan niin kiinteästi kuin sen tulisi kuulua. Mutta nyt dieetillä olen päättänyt, että pidän tästäkin puolesta hyvin huolta.

Tunnista jäi tosi hyvä fiilis. Jännä miten kropan rentoutuminen saa aikaiseksi myös varsinaisen tunneryöpyn. Mulla ainakin. Tietysti olosuhteet huomioon ottaen, niin ei ihme. Kyllä tällaisella harjoitteella on ihan varmasti myös vaikutusta mieleen. Se kait on tarkoituskin.

Lepopäivän herkkuhetki. Ruisleipä! tuolla vihannesläjän alla ;) Uuuu! Muutenhan mun ruokavalioon ei tällä hetkellä leipä kuulu ollenkaan.

Tuo Harmony Yang tunti on aika myöhään illalla, mikä tietysti on ideaali ajankohta siihen nähden, että siellä voi rauhottua ja kotonakin todennäköisesti päivän tohinat alkavat olemaan takanapäin ja siitä on hyvä siirtyä sitten pikkuhiljaa yöunille :) Mulla nyt näyttää hieman tämä ilta taasen venyvän, mutta ei se mitään.

Dieettiläisen ”spaghetti bolognese” :) Eli riisinuudeleita, tomaatit murskaksi, jauheliha sekaan, herkkusieniä, fetaa ja oreganoa. Avottista. Samaa ruokaa joka päivä, mutta hieman eri muodossa. Ihan kuin ois ravintolassa ollut… ainakin melkein :D

Vaikka tämä päivä on ollut hieman taas tunteiden vuoristorataa, niin en aijo vaipua ahdistukseen. Huomenna mä lähden aamusta stadiin. Toivottavasti olen sen reissun jälkeen valaistuneempi sen suhteen miten työt jatkuu ja jatkuuko :) Sieltä tapaamisesta menen sitten suoraan Hakikseen treenaa Solanaan :) Yeppee. Mulla on kyllä taas semmosetkin kassit ja pussit mukana kun kaikki eväätkin on ladattava messiin. Ei siinä, mä diggaan! Ollaan kuulolla jälleen :) AI NIIN, tuli niin hyvä mieli tänään kun kävin kääntyy Stadiumissa :) Myyjä totesi: ”Ihan pakko sanoo, mut sul on tosi magee pipo!” Kiitin kauniisti. Niinhän se onkin, Biancaneven bling blingi ;) Näin pienet asiat tuovat hyvää mieltä! Miksi sitä ei voi kaikki tajuta!!!??? Ei mulla muuta. HEI NY!

Sponsored by Forever Varisto