Kokkailen :)

Tänään on pidetty erittäinkin ansaittu lepopäivä. Tässä ei ihan hirveen montaa täyttä lepopäivää ole ollut pitkiin aikoihin. Tänään väsytti töiden jälkeen ja ajattelin kuunnella itseäni tällä kertaa ;) Pötkähdin sängylle ja siihenhän sitten nukahdin. Tyttökin kun on mökillä…niin oli hyvä tilaisuus olla vain :) Puolisko soitti pian sen jälkeen kun olin juuri asettautunut makuulleni. Ajattelin, että eih… nyt täytyy nousta tekemään hänelle ruokaa ja no tietysti itselle myös. Minä olen se joka kokkailee ja teen sen mielelläni kyllä. Ei siinä etteikö puolisko osaisi tehdä ruokaa, kyllä hän osaa… mutta minä olen yleensä nykyisin aikaisemmin kotona… ja kun mulla on omat jutut mitä haluan huomioida ruokaa tehdessäni, niin olen sitten se joka pitää huolen meidän ravinnosta. Yhdessä tosin hankimme raaka-aineet, sehän on selvä. No mutta tällä kertaa puolisko lohdutti, että ei mun tartte nousta tekemään mitään, että lepää vain… Ja niin mä lepäsin. Puolisko tuli viereen pötköttää ja siinä me sit nukuttiin puoli seiskaan illalla :D Ohhoh. Johan tuli uni vissiin tarpeeseen! Jes!

Kun herättiin lähdettiin kaupoille. Olen jo pidempään haudutellut mielessäni jotain ruokaa kesäkurpitsasta. Nyt keksin, että hei, mähän teen siitä paistoksen! Wow. Vähän netistä löydettyjä reseptejä mukaillen ja omaani soveltaen ryhdyin hommiin. Yllä kuvasarja tekovaiheista :) Tähän vuokaan tuli ainakin näitä:

– pari kesäkurpitsaa
– noin viisi tomaattia
– yksi isohko sipuli
– fetaa
– vihreitä oliiveita
– oregano-basilika sekoitusta
– persiljaa (itse kuivattua ;) )
– pari valkosipulin kynttä (ensi kerralla vähän rohkeemmin)
– mustapippuria
– aromisuolaa
– päälle sulatejuustoviipaleita (ensi kerralla valitsen jotain muuta laatua kuin nyt)
– kaksi kananmunaa (vatkasin ja valutin koko komeuden päälle)

Uunissa tuo porisi noin 200 asteessa lähes tunnin. Jännityksellä odotin mitä sieltä tulee ja joo, voin sanoa että iloinen yllätyshän se oli. Hyvää siitä tuli. Puoliskokin allekirjoitti maistuvuuden ;) Hyvä hyvä! Nyt on huomiset eväät valmiina. Ja huomisen jälkeen alkaa KESÄLOMA!!!! Ai että tätä on odotettu. Jes!

Perjantai kun on vapaapäivä ja emäntä tulee aamulla kotiin :) jei, niin ajattelin, että pidän tytön kanssa leffaillan. Tällä kertaa menemme (ainakin näiltä näkymin) oikein elokuviin! Shrek 3D näytös olisi listalla. Tyttö ilahtuu varmasti :) Odottelen jo innolla perjantaita. Laatuaikaa oman pikku emännän kanssa :)

Puolisko taitaa pitää leffaillan kaverinsa kanssa… poikien juttuja. No meillä on sitten tyttöjen juttuja ;)

Tällaista tällä erää. Eiköhän sitä huomenna kiidetä täydellä teholla salille taasen. Kuulemisiin!