Miten selvitä häistä?

Oikein lomaisaa keskiviikko päivää kaikille. Juu, edelleen lomalla. Vielä tämä viikko ja sitten paluu arkeen :) Vaihtelevat ovat olleet säät, mutta onneksi pääsääntöisesti olemme saaneet nauttia auringonpaisteesta ja sen lämmöstä. Nopeasti tuntuu vierähtävän nämä kaksi viikkoa. Ja mikä yllättävintä, niin juhannushan on ihan ovella. Itselläni ei todellakaa ole mitään suurempia juhannussuunnitelmia. Luulenpa, että minut tapaa tänäkin jussina kuntosalilta ;) Mitäs sitä muutakaan?

Viime viikonloppuna meillä oli ilo ja kunnia olla todistamassa kahden ihmisen suurta rakkaudenosoitusta. Olimme nimittäin häissä. Kerta kaikkiaan kaunis tilaisuus. Kirkko oli ihana, vanha ja niinikään tunnelmallinen, sekä sopivan pieni. Pappi puhui kauniisti. Ja ennen kaikkea hääpari oli kaunis näky! Tilaisuus itsessään oli mielestäni juuri sopivan intiimi. Paikalle oli kutsuttu vain läheisimmät sukulaiset ja ystävät. Niin sen mielestäni kuuluukin olla! Miksi kutsuisi satapäin puolituttuja, juhlaan joka on oikeastaan vain hääparin päivä :) Tottahan toki tuota päivää varmasti haluaa juhlistaa läheisten kanssa, mutta nimenomaan läheisten kanssa. Miksi paikalle pitäisi kutsua kaikki kummin kaimasta lähtien? Ihmisiä joita näkee harvakseltaan, jos tuskin koskaan. Vain sen takia, että he sattuvat olemaan sukua, ehkä jollekin sukulaiselle :D . Tämä on asia mitä olen ihmetellyt enemmän tai vähemmän aina. Oli juhlat mitkä tahansa.

Toinen asia, mitä en myöskään oikein ymmärrä häitä järjestettäessä on se, että jotkut ottavat lainaa saadakseen unelmiensa prinsessahäät. No kukin tietysti tyylillään, mutta silti :o Rahanmenoa ei tässä elämässä voi estää, mutta onko mitään ideaa syöttää, juottaa ja viihdyttää ihmisiä velaksi? Mietin vain ;) Ihmisethän tietysti perustelevat sitä sillä, että tämä on tällainen ”once in the life time” homma, niin laitetaan kaikki likoon. Anteeksi vain pieni pessimistisyyteni, mutta tutkitaanpas niitä avioerotilastoja nykypäivän valossa. Olisihan se hieman noloa maksella vielä häihin otettua lainaa kun avioeropaperit ovat jo vetämässä :D Ihan varmasti näinkin on joillekin käynyt.

Tottahan toki sillä hetkellä kun haluaa mennä naimisiin jonkun ihmisen kanssa, uskoo, että tämä liitto kestää ikuisesti. Tai sitten ei! Onpa mulle kerrottu naimisiin menon syyksi: ”Oli helpompi saada asuntolainaa.” Whaaaat? No sehän on selvä, että tuolta pohjalta solmitut liitot eivät toimi. Mutta edelleen, kukin tyylillään. Jossain määrin ymmärrän tätä ”käytännön syistä naimisiin” ajatusta siinä vaiheessa, kun pariskunta on saattanut elää yhdessä jo vuosikymmeniä, on mahdollisesti yhteisiä lapsia ja omaisuutta. Ikää alkaa karttumaan ja aletaan jo miettimään, että mitäs sitten jos / kun jommasta kummasta aika jättää.

IMG_20150606_204651 (800x800)

No mutta MITEN MINÄ SELVISIN HÄISTÄ? Oikein hyvin. Kyllähän multa kysyttiin taannoin, että etkö voisi kysyä valmentajalta vapaasyöntipäivää sille päivälle. No en voi, kun mä olen mä, perjaatteiden ihminen. Jos ollaan dieetillä, silloin ei pelleillä :D Mulle on ihan ok, jos joku muu haluaa toimia niin, mutta itseni kohdalla en näe sitä vaihtoehdoksi. Mä kuitenkin tiedän, että tämä dieetti ei ole ikuista ja tällä kertaa tämäkin kestää VAIN 10 viikkoa, joten mitä hittoa hei. Ja mitä mä olisin siitä saanut, että olisin mättänyt kaksin käsin kakkua ja muita pöydän antimia naamariini? En mitään. Todennäköisesti pahan olon.

Eli ei muuta kuin omat eväät kylmälaukkuun ja menoksi. Siitä kuitenkin olen ollut tarkka, että en tee omasta dieetistäni mitään numeroa. Tälläkin kertaa päätin pitää asian tiimoilta mahdollisimman matalaa profiilia. En todellakaan laukannut paikalle kylmälaukku olalla ja kaivellut purkkeja ja purnukoitani esille muiden nähden. Mä uskon, että kukaan tuskin edes huomasi mitään. Ja onnekseni noutopöydästä löytyi ihan perus salaattia, joten pystyin syömään kurkkua ja salaattia :) Kukaan ei kiinittänyt siihen huomiota, mulla oli kuitenkin lautanen nenän edessä ja siinä syötävää. Kun tuli kahvituksen aika, otin tietysti kahvia ja palan kakkua lautaselleni, jonka vaihdoin vaivihkaa Jaanan kanssa siinä vaiheessa kun Jaana oli syönyt oman kakkupalansa :D Näin ollen Jaana sai pari kakkupalaa :)  Skumpan tilalle pyysin vettä, eikä sekään ihmetyttänyt ketään, sillä onhan ihmisiä, jotka eivät juo alkoholia, eihän siinä ole mitään pahaa. Ajoitin omat ruokailuni niin, että söin matkalla autossa juuri ennen juhlatilaisuutta ja sitten söin jälleen kun lähdimme Jaanan vanhempia tervehtimään. Häissähän me emme notkuneet kovin myöhään, ihan siitäkin syystä, että koirat odottelivat kotona. Joten siinäkään ei ollut mitään ihmeellistä. Dieettiäkin on paljon helpompi toteuttaa kun ei tee siitä liian hankalaa, eikä varsinkaan mitään ohjelmanumeroa missään tilaisuudessa. Mä olen ainakin lopen kyllästynyt vastailemaan ruokailuihini liittyviin kysymyksiin, joten ei muo todellakaan kiinnosta paistatella parrasvaloissa ”KOSKA MÄ OLEN DIEETILLÄ!”.

IMG_20150608_155641 (800x800)

Eli hommahan meni ihan putkeen meikäläisenkin osalta. Mukavaa oli, kerrassaan tervetullutta vaihtelua tähän normaali elämään :) Saatiinpa tuore hääpari kyläänkin jo tällä viikolla. Yllätin itseni siinä, että pienellä varoitusajalla pystyin ottamaan vieraita vastaan. Mähän olen perusluonteeltani sellainen, että mun pitää tietää hyvissä ajoin, mitä milloinkin tapahtuu. Ekstempore jutut eivät ole oikein muo varten. Tosin tämä osoitti mulle sen, että kyllä joskus on hyvä tehdä asioita ihan vain ilman suurempaa suunnitelmallisuutta, sillä mukavaahan meillä oli :)

Tänään iltasella suuntaamme jälleen Solanaan treenailemaan ja juhlistamaan Liisan menestystä naisten kehonrakennuksessa. Liisahan kävi pokkaamassa kolmannen sijan WABBAn kisoissa Italiassa. Hienoa Liisa!!!

Eipähän mulla tällä kertaa kummosempia. Eiköhän tässäkin taas ollut ihan tarpeeksi. Ollaan kuulolla!

HEI NY!

20150610_184925 (450x800)