Mun Strömsö

Tiedättekö, että mä itse asiassa en tykkää tuosta sanonnasta ”Ei mennyt ihan niinkuin Strömsössä!”. En tiedä miksi. Ehkä siksi, että se on niin käytetty ilmaisu jo :D Kertaakaan en ole kyseistä ohjelmaa edes katsonut.

Mutta täällä joka tapauksessa hommat ovat menneet noin niinkuin pääsääntöisesti kuten Strömsössä. Dieetti on edennyt HYVIN. Nyt vedän viimeistä viikkoa. Ruokavalioon tuli pieniä muutoksia näin loppusuoralle. Vielä hieman nipistetään ruoista, mutta edelleenkin syötävää on ihan kiitettävästi. Paino on tullut alas tasaseen tahtiin. Alhaisin paino on tällä hetkellä ollut 78,5kg ja se lähtöhän oli 90,2kg. Eli hyvää kiristymistä on tapahtunut. Dieettiviikkoja tulee kaiken kaikkiaan 10. Tällä hetkellä kunto näyttää omaan silmään siltä, että jos tästä vielä jatkettaisiin kohti syksyn kisoja, niin ei mulla ainakaan tulisi kiire päästä kisakireeksi. Olettaen siis, että homma jatkuisi yhtä mallikkaasti kuin tähänkin asti. Nyt ei kuitenkaan jatketa kohti syksyn kisoja, eikä ole ollut tarkoituskaan. Tämän dieetin tarkoitus on ollut puhtaasti se, että nähdään millaista kehitystä on tullut ja saadaan hieman kuvaa siitä, millaista pakettia olen viemässä kohti kisalavoja seuraavan kerran. Jos kaikki menee niinkuin suunniteltu on, niin seuraavan kerran nousen lavalle 2016 syksyllä. Ja toivoa saattaa, että kunto vie ihan sinne SM lavoille asti ;) Toinen syy dieetille on ollut proteiinidieetin kokeilu. Halusimme testata, miten se mulle sopii. Lopputuleman: sopii näemmä erittäin hyvin! Niin ja kolmas syy on ollut kunnon siistiminen. Liiat vekka ja sitten taas rakentelemaan lisää lihasta. Tavoite on pitää kunto koko ajan mahdollisimman siistinä, niin ettei sitä laardia keräänny liikaa tässä matkan varrella.

Menneellä viikolla sovitin myös ensimmäistä kertaa sitten viime kisojeni kisabiksuja päälle. Nehän sujahti niskaan ihan kivasti ja verkkokalvotkin säästyivät palamiselta peiliin katsottuani :D Tulevan viikon lopulla mulla on viimeinen kuntotsekki tälle dieetille ja mielessä kävi, että aijon astella valmentajani syynättäväksi bikineissäni.

Kuva vuoden 2014 kisoista!
Kuva vuoden 2014 kisoista!

Tämän viimeisen dieettiviikon aijon treenien osalta ottaa hieman lungimmin, aivan kuten kisadieettien viimeistelyviikollakin tehdään. Tiedossa on siis pitkiä ja pumppaavia sarjoja, ei mitään HC menoa. Sitä paitsi, siitä on ehkä vähän liian pitkä aika kun viimeksi olen pitänyt aivan rehellisesti kevyen viikon treeneissä, joten nyt on jo aika! Eilen siis teimme Jaanan kanssa viimeisen kovan treenin tälle dieettirupeamalle. Treenasimme etureidet. Voin kertoa, että oli loppuun asti viety treeni. Otettiin niin totaalisesti mehut pois koivista, että viimeiset sarjat päättyivät ”jalattomuuteen” :D Kiitos ja anteeksi jälleen kerran Forever Varisto. Muutama ärräpää taisi kajahdella salin puolella. Onneksi siellä oli muuten aika hiljaista. Olisikohan meidän lisäksi salin puolella ollut ehkä kolme ihmistä? Ilmeisesti kesälomat ja kauniit säät karsivat treenaajia myös salin puolelta. Sama efekti oli havaittavissa lauantaina Solanassa. Sielläkään ei ollut juuri ketään iltasella.

Lauantaina kävimme juhlistamassa suurta tapahtumaa Kaivarissa. Oli nimittäin Pride Helsinki puistojuhla. Tänäkin vuonna tapahtuma keräsi noin 20 000 osallistujaa. Puistossa oli hyvä meininki. Aurinko paistoi ja ihmiset olivat juhlatuulella. Itse kulkueeseen en osallistunut tänäkään vuonna. Henkilökohtaisesti en näe syytä, miksi osallistuisin niin kutsuttuun mielenosoitukseen tämän asian puolesta. En muista olenko koskaan osallistunut minkäänsortin mielenosoituksiin, enpä ole tainnut osallistua. Tällä hetkellä on kuitenkin tämänkin vähemmistön asioita saatu vietyä aimo harppaus eteenpäin, joten mitä sitä nyt mieltänsä osoittamaan. Toisaalta uskon, että moni kulkueeseen osallistuva ei edes pidä tapahtumaa mielenilmauksena, vaan se on juhlahetki, josta on tullut monelle tapa. Kaikenkirjavaa kansaa oli liikenteessä. Hieno tapahtuma.

Mitenpä siitä puistojuhlasta sitten selvisin itse näin dieetillä. Jälleen kerran, omat eväät kylmäkassissa, termarillinen kahvia ja aimo annos hyvää mieltä. Jaksoimme ihan loppuun asti. (Juhla päättyi virallisesti klo 18.00) Siinä vaiheessa olikin hyvä siirtyä jo treenien pariin.

Talvea 2015
Talvea 2015

Perjantaina meillä olikin suhteellisen hektinen päivä duunissa. Sai tehdä töitä aikamoiseen tahtiin, joten ei ollut ollenkaan huono vaihtoehto pitää juuri perjantaina lepopäivää treeneistä. Se jäikin viikon ainoaksi lepopäiväksi. Jo perjantaina puhelimeni ilmoitteli olevansa epäkunnossa. Se ei suostunut latautumaan millään duunin latureista. Okei, ajattelin, että vika lienee latureissa, mutta kun sama ongelma jatkui kotonakin, alkoi jo hiukka ehkä pinnaa kiristää. Yön aikana puhelimeni oli kuitenkin ladannut akkua 98 %:n asti. Ei hyvä! Lauantain jälkeen se ei sitten enää suostunut lautautumaan ollenkaan ja akkukin kului päivän aikana täysin tyhjäksi. Eli tämä homma ei nyt sit mennytkään ihan niinkuin Strömsössä. Puhelin laukesi! Ja juurikin tästä syystä mulla ei ole nyt tarjoilla teille mitään uutta kuvamateriaalia. Tämän päivän yksi tehtävä onkin raahata tuo luuri huoltoon. Onneksi on vielä takuuta jäljellä ja näin ollen oletan, että saan toimivan puhelimen käteeni huollon jälkeen maksutta. Tämä on ensimmäinen kerta kun mulla puhelin hajoaa. Ja tämän kyseisen mallin piti olla sellainen mikä ”kestää mitä vain”! No eipä kestänyt. Ja mä olen kuitenkin pitänyt sitä kuin kukkaa kämmenellä. Pyh! Vajaa kaksi vuotta vanha puhelin!

Eli tällaisissa tunnelmissa jatkan viimeistä dieettiviikkoa eteenpäin. Tänään heräsin jo puoli kuusi aamulla, vaikka olisin voinut nukkua pidempäänkin. Nähtävästi dieetti alkaa tekemään tehtäväänsä tässäkin asiassa. No olenpahan ehtinyt hyvin lenkittää koirat, ruokkia ne ja tekemään eväitä useammalle päivälle eteenpäin. Eikä kello ole vielä edes kahdeksaa :D Tästä saattaa tulla pitkä päivä :D Ei muuta kuin nautitaan! Toivottavasti tänäänkin jaksaa aurinko paistella ja kaikki halukkaat pääsevät ottamaan brunaa pintaan. Mä ainakin ajattelin, että vois vähän käydä kääntymässä auringossa tänäänkin. Oikein mukavaa alkanutta viikkoa kaikille.

HEI NY!