No nyt kärysi…

… nimittäin varmasti monen fitnesstä harrastavan äidin hermot :D Jo hieman kuuluisuuttakin niittänyt Ulla-Riitta ”Umppu” Koskinen nimittäin käsittelee yhdessä viimeisimmissä postauksissaan aihetta äiti fitness harrastuksessa. Umpullahan on hieman provosoiva tyyli kirjoitella aiheesta kuin aiheesta, mutta sehän juuri herättääkin ihmisissä tunteita ja samalla myös mielenkiintoa. Uskoisin, että Umppu itsekin tietää jo tekstiään kirjoittaessaa, että nyt repee taas monella pelihousut ja siihen hän varmaan osaltaan tähtääkin. Joka tapauksessa sanahan on vapaa ja kukin tyylillään. Mä en henkilökohtaisesti allekirjoita suurtakaan osaa Umpun ajatuksista, mutta se nyt lienee selvää, koska olen kovin intohimoinen lajin harrastaja. Varmasti tekstissä on pointtinsakin. Liika on aina liikaa, ihan sama mitä tekee. Ja tietysti on ihannoitavaa, että perheelliset pyrkivät elämään mahdollisimman ”lapsikeskeisesti”, mutta toisaalta olen vahvasti myös sitä mieltä, että jokainen vanhempi tarvitsee myös sen oman ajan ollakseen sitten taas parempi ja jaksavampi vanhempi. Sama kait se sitten on, mihin sen oman aikansa käyttää.

Kyllähän nyt varmasti kautta aikojen lapsia on otettu mukaan omiin harrastuksiin. Itsekin muistan hyvin kun oma äitini vielä pelasi aktiivisesti pesäpalloa, lentopalloa, keilasi isän kanssa ja niin pois päin. Siellä minä olin mukana kentän laidalla katsomassa touhua, enkä siitä varmasti kärsinyt. Kyllä me muksut siellä tekemistä keksittiin. Huom, en ollut lainkaan ainut lapsi joka oli mukana :D Turvallisuussyistä ei ehkä ole ihan optimaalisinta, että muksut juoksentelevat vapaana kuntosalilla, mutta jos homma on hanskassa, niin en näe siinäkään mitään pahaa. Kyllä minä ainakin aijon jatkossakin ottaa pikku emäntää mukaan salille, jos hän haluaa mukaan lähteä. Ja Solanaan hän haluaa aina lähteä jos tilaisuus tulee :) Hän niin kovin diggailee monestakin meidän salin vakiasiakkaasta ja muun muassa Sami Maaniemi on hänen idolinsa :D Puhelinkuvat2015 035

Ja meillä ei olisi tullut kuulonkaan, etteikö tytär olisi tullut mukaan katsomaan mun kisoja, nimittäin jos häneltä asiaa olisi kysytty. Väitän, että suurempi sota olisi syttynyt, jos olisin ilmoittanut, ettei hän pääse mukaan. Hän odotti tuota päivää kuin kuuta nousevaa ja oli katsomossa kovaan ääneen kannustamassa omaa äitiään. Ja miksi ei olisi ollut? Hän on ylpeä äidistään!

Ihan oikeesti, jos totta puhutaan, niin mielestäni tuo Umpun teksti oli jälleen ihan turhaa provosointia. Ja vaikka hän esitti asian ikäänkuin omakohtaisena kokemuksena ja itseään käsittelevänä, niin olihan siellä aika ikäviä puukoniskuyrityksiä tyyliin: ”Ja oikeesti kuka vitun hullu lähtee neljältä juokseen kun silloin kuuluisi nukkua että jaksaa…” Hmmm, jotkut saattavat jopa nauttia siitä, oli fitness harrastaja tai ei :D  ”ja ne helvetin ruoat mitä piti kokkailla keittiö höyryten ja kantaa mukanaan” jaa, no joillekin tuo tietyn ruoan kokkailu saattaa jopa olla arkea helpottava tekijä. Ei tarvitse liikaa miettiä että mitä sitä tänään syötäisiin :D Ja suosittelisin monelle muullekin omien eväiden mukana kantamista esimerkiksi töihin. Tulisi varmasti syötyä paljon terveellisemmin, kun ei aina tulisi kaivettua sitä pikaeinestä ruokakaupan hyllystä. ” Lapsen paikka ei oo kuntosalilla odottamassa äidin treenejä …” ja tämän lauseen kirjoittaessaan Umppu varmasti tietää, että aika moni harrastaa tätä, että ottaa lapsen mukaan salille. No monilla saleillahan tämä on otettu jopa huomioon niin, että lapsille on olemassa oma lapsiparkki ;) Niin yleistä se on :D Toisaalta kun näitä kommentteja lukee, niin varmasti oikein hyvä päätös hänen kannaltaan, että on lopetellut lajin, sillä jos tämän kokee noin hankalana ja raskaana, niin silloin on varmasti ihan viisastakin miettiä joitain toisia harrastuksia tilalle, olkoon se nyt sitten vaikka superäitiys :D. Jokaiselle voi tulla stoppi vastaan, eikä se väärin ole. Mutta ehkä väärin on tuomita sen jälkeen muita, jos itse on kokenut jonkin valaistumisen ja kokee nyt toimivansa peremmin kuin muut.Puhelinkuvat2015 026

No jotta fitness kiintiö ei vieläkään täyttyisi, niin kerrottakoon, että itselläni on ihan hiton hyvä ja treenintäyteinen viikko takana. Oli nimittäin talviloma ja missäs muualla kuin salilla mä olisin ollut :D Kaiken kruunasi eilinen tiimipäivä.

Meille järjestettiin hyvin kattavat poseharkat Helsingin Tanssiopiston tiloissa. Vetäjinä oli tietysti meidän ykkösvalkut Salla Kauranen ja Sami Maaniemi. Sen lisäksi huikeasta alkulämmittelystä piti huolen Aija Kauppinen, joka toimii tanssinopettajana tuolla opistolla. Aija on myös yksi salimme kanta-asiakkaista. Kyllä nimittäin löytyy naisesta ruutia. En muista koska viimeksi olisin hionnut noin hitokseen, kuin Aijan rääkissä :D Huhheijaa. Tuomarin näkökantaa esille oli tuomassa pitkän linjan tuomaroitsija Pasi Lakaniemi. Tiukka setä :) Jos vielä porukasta sattui löytymään joku, joka ei tiennyt kuinka tärkeää on ensivaikutelma lavalle astuessa, niin tämän jälkeen se ei ollut enää epäselvää kenellekään :) Pasi nimittäin teroitti sen jokaisen takaraivoon varmasti!Puhelinkuvat2015 030

Aika meni siivillä ja mukavaahan meillä oli. Naisten fysiikkaa oli edustamassa tällä kertaa vain minä ja Meri Taskinen, joten siinä me sujuvasti poikien kanssa hikoiltiin samassa rivissä :) Toki oli kiva nähdä kaikkia muitakin, niin biksu kuin body tyttöjäkin :) Mutta juu, kyllä tuon eilisen päivän jälkeen fiilikseni siitä vain vahvistui, että tuo fysiikka on enemmän mun juttu loppupeleissä. Eli siihen suuntaan siis jatketaan :) Korkokenkänikin annoin nyt lainaan meidän Sigulle :) enpä niitä nyt taida mihinkään tässä tarvita. Itse asiassa jos ihan rehellinen olen asian suhteen, niin ensimmäistä kertaa sitten viime kevään kisojen, kaivoin ne eilen esille. Eli hirveesti ei ole käyttöä ollut :D Mä en vaan ole korkokenkäihminen.

Tämän sunnuntain päätin nyt sitten pyhittää aivan rehelliselle levolle. Sen verran ollaan hötkyilty tyttären kanssa, että kävimme Myyrmannissa metsästämässä tätä jo hiukka harmaita hiuksia aiheuttanutta Furby Boomia ja sieltä se nyt vihdoin ja viimein löytyi :) Kyllä se omankin naaman vetää hymyyn, kun näkee pikku ihmisen suunnattoman ilon :) Kyllä tätä örkkiä on nimittäin etsitykin, kissojen ja koirien kanssa. Tämähän ei ole siis sama asia kuin pelkkä Furby, mikä meiltä jo löytyykin, vaan tämä on Boom!!! Joo enempää en tiedä, mutta hieno se kuulema on :D

Sillä lailla. Ei muuta kuin nokka kohti uutta viikkoa. Se ois aika taas palata töihin, mutta onneksi ei ihan vielä huomenna ;) Mmmm… mihinhän sitä nokkansa sitten suuntaisi? Jaa-a, vissiin aika vaikea arvata ;)

HEI NY!

Yksi vastaus artikkeliin ”No nyt kärysi…”

  • Pojot Umpulle provoisointikyvystä, mutta siinä ne pojot sitten olikin.
    Ei päässyt itse kireeksi/saanut tarpeeksi lihasta = fitness liian rankkaa.
    Nyt raskauden myötä muut intressit = fitness ei sovi äideille.

    Seuraava iso aihe sitten lieneekin joko a. Ei ole reilua, että äidit ja lapsettomat kisaa samassa sarjassa tai b. päätyy lopettamaan ja sitten alkaa se yleinen itku siitä, miten koko laji oli p*skaa.

    Sitä ennen toki tulee followuppi tälle kirjoitukselle. ”Minähän VAIN kirjoitin omasta näkökulmasta. Minähän EN tarkoittanut sitä ja tätä. Minäminäminä.”

Kommentointi on suljettu.