Tohkeissani

Olen niin tohkeissani nyt Jutasta, hänen kurinalaisesta treenaamisestaan ja siitä kuinka valtavan näyttävän lopputuloksen hän sai aikaiseksi. Olen puheissani ollut niin samoilla linjoilla hänen kanssaan, huomasin sen lukiessani hänen blogiaan. Tässä suora lainaus Jutan blogista:

”Laihduttaminen itsessään on helppoa; syö vain vähemmän mitä kuluttaa. Mutta lopputulos ei ole hyvä, jos liikuntaa ei harrasta aktiivisesti. Puhun usein “lihavista-laihoista”. Tällä tarkoitan ihmisiä, jotka näyttävät vaatteet päältä hoikalta. Kun vaatteet riisutaan totuus vasta paljastuu: kroppa saattaakin olla löysä, kuoppainen ja roikkuva. En ole vielä koskaan tavannut sellaista ihmistä, jonka vartalo minun mittapuuni mukaan olisi täydellinen, joka ei harrastaisi liikuntaa. Vain ja ainoastaan liikumalla vartalosta saadaan kiinteä ja lihaksikas.

Olen seurannut useat missi- ja mallikisat takahuoneesta käsin ja voin kertoa, että sielläkin näkyy selluliittia. Tytöt ovat langanlaihoja, mutta silti liian monen takapuolessa ja reisissä näkyy appelsiini-ihoa. Jollekin missivartalo on se ihanne vartalo, minulle jotain muuta. Toki täytyy sanoa, että tämän vuoden Miss Suomi Essi Pöystin vartalo on erinomaisessa kunnossa. Ennen Miss Universum-kilpailuja hän treenasi salilla ja söi oikeaoppisesti, ja se myös näkyy vartalossa. Mutta ei ole pelkoa, että Essin vartalo olisi lihaksikas. Se siis on ihan höpön höpöä, että kuntosalilla käynti automaattisesti kasvattaisi massiiviset lihakset. Olen käynyt vuosikausia aktiivisesti kuntosalilla ja nimenomaan yrittänyt hankkia lihaksia. Eivät ne lihakset sieltä pullahda vahingossa, joten rohkeasti vaan kuntosalille. Siellä se kaunis vartalo muovautuu!”

Kumppanini kysyikin, kun fiilistelin Jutan blogissa, että aijotko tähdätä fitness kisoihin, no ju en… ei mun oma osaaminen riitä sen tasoiseen treeniin, mutta jos olisi aikaa ja rahaa (rahaa lähinnä palkata PT joka katsoisi joka kerta miten hommat etenee, sanelisi ja psyykkaisi treeneissä) niin mikä jotten lähtisikin kokeilemaan. En usko, että se sillä tavalla olisi mahdoton tehtävä, sillä peruskunto ja lähtökohta olisi kuitenkin aika hyvä, ellei jopa hyvä. Ruokavalionikin on aika lailla urillaan, joten sekään ei ihan järkyttävästi tulisi muuttumaan. Hmmm… eihän sitä koskaan tiedä. Voi jesta, jos voittaisi lotossa (ensin pitäisi tietysti lotota) niin tietäisin mihin rahaa laittaisin. Hankkisin todellakin oman PT:n joka näyttäisi kädestä pitäen, miten muovata kaunis, lihaksikas ja rasvaton kroppa. Aih, se olisi elämää. Aina voi haaveilla. Jos olisi niiiiiin paljon rahaa, että töissä voisi käydä vain huvin ja urheilun vuoksi, voisi suurimman ajan kuluttaa kuntoilemalla. Oih, se olisi aika fantastista. Onneksi oma työni on aika fyysistä, musta ei olisi istumatyöhön, ehei, en kestäisi paikoilla istumista, tulisi aika läsö fiilis sellaiseta. Tuijotella jotain monitoria päivät pitkät… ei kiitos. Mä tykkään olla liikkeellä, se on hyötyliikuntaa parhaimmillaan, kun töissäkin joutuu päivittäin suorittamaan jokseenkin fyysisesti rankkoja toimintoja. ”Ai lavit” jei! Mutta gojuttago menkää lukemaan. Siinä on nainen, isolla N:llä!